Thursday, March 16, 2017

Milan Koláček na La Solitaire 2017

Start na regatě La Solitaire URGO Le Figaro bude součástí náročné, ale úžasné a inspirativní cesty Milana Koláčka směřující ke startu na Vendée Globe 2020/2021 – nejnáročnějším závodu na světě čtyřmi oceány kolem pěti kontinentů

Chceme pomoci Milanovi s financováním sezóny 2017 a s jeho souhlasem o pomoc prosíme i Vás všechny.

Pojďte do toho s námi a staňte se součástí úžasného snu o tom, jak si český kluk vysnil svoji budoucnost ve špičce světového sólového jachtingu, odešel na Nový Zéland naučit se stavět lodě, po návratu si jednu postavil, odstěhoval se s ní do Francie, vyhrál mistrovství Francie a dále maká na svém snu, jak navzdory absenci podmínek v jeho rodné zemi, navzdory chybějícímu českému zázemí, dokázat úspěšně konkurovat finančně mnohem silnějším soupeřům a jak coby suchozemec vlastní pílí dojít od nuly na světovou špičku a zúčastnit se nejextrémnějšího jachtařského podniku planety.

Vendée Globe – největší výzva pro všechny sólové jachtaře a první Čech na jeho startu. Milan Koláček v nonstop sólo závodu kolem světa bez možnosti jakékoli asistence. Rok 2020/2021.

Milan Koláček, náš nejlepší sólový jachtař, jde za svým snem řadu let. Tvrdě trénuje, částo ve velmi drsných podmínkách, které oceán nabízí, vzdělává se, účastní se náročných solových závodů a veškerou přípravu podřizuje snu stanout na startu a uspět v závodu Vendée Globe.

Milan se proto před 7 lety přestěhoval z Ostravy do Francie, do Lorientu, světového centra sólového jachtingu, kde se mu naplno věnuje. Jak sám říká: ” Zde je třeba žít a pracovat, aby byl jachtař v kontaktu s nejnovějšími technologiemi, s potřebnými informacemi a samozřejmě s celou světovou špičkou.”

Milan Koláček je náš nejlepší sólový jachtař, v současné chvíli jediný, který je schopen být ve  světové špičce a držet s ní krok. Má vše, co musí ti nejlepší mít: je cílevědomý, pracovitý, tvrdý sám na sebe, má potřebné sebevědomí, chuť se zlepšovat, znalosti a dovednosti, touhu vyhrávat a nikdy se nevzdává.“

Cesta k úspěchu a splnění snu vyžaduje dokonalou přípravu a hodně peněz

K úspěchu je nezbytná dokonalá příprava. A dokonalá příprava není možná bez financí. Proto jsme se, parta jachtařů sdružená kolem lodí HEBE III a IV, pro kterou je Milan obrovskou inspirací nejen ve sportovním životě, rozhodli oslovit přes Starovač Vás podporovatele. Každý rok přípravy rozhoduje a právě s dofinancováním aktuální sezóny 2017 bychom rádi společně s Vámi Milanovi nyní pomohli a přispěli tak k jeho snu.

Extrémní sólo regata v rámci sezóny 2017

V rámci náročné sezóny 2017 se Milan chce zúčastnit jako první Čech extrémního solo závodu – regaty La Solitaire URGO Le Figaro, a to od 4. do 22. června 2017. Jedná se 4 etapy (4 týdny) startující každou neděli v jiném etapovém městě. Každá z etap je dlouhá 3-4 dny téměř bez spánku. Připočteme-li k tomu krátké přestávky mezi etapami, a tedy i krátký čas na odpočinek, je to mimořádně obtížná kombinace. Jde o jednu z nejprestižnějších sólových regat, při které se na startu schází kolem 40 lodí. Regaty se účastní nejzkušenější sóloví jachtaři včetně těch, kteří startují ve Vendée Globe.

Celý letošní závodní program a další informace o Milanovi můžete sledovat na jeho webových stránkách milankolacek.eu

Kolik Milana stojí sezóna 2017?

Pravda je taková, že hodně. Na letošní sezónu je rozpočet 3 miliony Kč. Milan má většinu prostředků od skvělých sponzorů, ale každopádně si umíte představit, že shánět peníze na sólový jachting v zemi bez moře není úplně jednoduchá disciplína a pro změnu v těch více jachtařských zemích podporují radši jejich jachtaře.

Proto chceme Milanovi přispět na nové plachty

Peníze, kterými bychom Milanovi tady na Startovači společně přispěli, by Milan použil na nákup nových plachet v ceně 650 tisíc Kč. Závodní plachty jsou drahé, ale bez nich, s ambicí vyhrát, nemá smysl do extrémních závodů, jako je letošní regata La Solitaire URGO Le Figaro, nastupovat.

Požadovaná částka je 300 tisíc Kč, a pokud se nám podaří společně uvedenou částkou přispět, pomůžeme nejen Milanovi poměřit síly s nejlepšími jachtaři světa v rámci závodů v sezóně 2017, ale pomůžeme mu příblížit se o další malý, ale důležitý krok k vysněnému cíli, kterým je Vendée Globe.

A když se nám povede přispět větší částkou, krok bude případně o to delší. My do toho jdeme. Pojďte taky. Předem děkujeme všem, kteří do toho jdou s námi.

Na jaké lodi Milan nyní trénuje a závodí?

Závodní speciál Figaro Bénéteau

Mimořádně oblíbená závodní třída, regat se účastní nejlepší sóloví jachtaři. Startů velkých transatlantických regat se pravidelně účastní statisíce diváků. Sólový jachting je zemi galského kohouta velmi populární mezi širokými vrstvami obyvatelstva.

Jachty třídy Figaro jsou striktním monotypem. Před každým ročníkem jsou lodě proměřovány a váženy, porovnávají se rozměry kýlu, kormidel, plachet. Před startem každého závodu je vše kontrolováno: plná nádrž na naftu, zásoby vody a materiál použitelný pro vyvažování lodi. Převodovka motoru je zaplombována a je možné použít jen neutrál pro dobíjení baterií. Pravidla garantují naprostou rovnocennost závodníků.

Milan Koláček na La Solitaire 2017

Milan Koláček na La Solitaire 2017

Program sezóny 2017

Solo Normandie (solo) / Granville – Cherbourg / od 15. do 19. března 2017

První zahřívací závod. Regata se skládá z krátkých etap, což znamená mnoho manévrů a velkou taktickou náročnost.

Solo Concarneau (solo) / Concarneau / od 4. do 9. dubna 2017

Delší závod zahrnující i dvě noci plné strategie a proplouvání v navigačně složitých místech západní a jižní Bretaně. Závodu jsem se již letos zúčastnil ve dvojici s Pierrem Brasseurem (byl vypsán pro dvojčlenné posádky). Byl pro nás generálkou na Transat AG2R. Podmínky během závodu jsou brzy na jaře tvrdé, především noci jsou velmi chladné, což je dáno i studeným mořem.

Solo Maître CoQ (solo) / Les Sables d’Olonne / od 20. do 30. dubna 2017

Kombinace krátkých rozjížděk a dlouhého závodu, který připomíná svým formátem hlavní závod sezóny La Solitaire URGO Le Figaro. Jde o generálku na největší regatu v sezóně2017.

La Solitaire URGO Le Figaro (solo) / od 4. do 22. června 2017

4 etapy (4 týdny) startující každou neděli v jiném etapovém městě. Každá z etap je dlouhá 3 -4 dny téměř bez spánku. Připočteme-li k tomu krátké přestávky mezi etapami, a tedy i krátký čas na odpočinek, je to mimořádně obtížná kombinace.Jde o jednu z nejprestižnějších sólových regat, při které se na startu schází kolem 40 lodí. Regaty se účastní nejzkušenější sóloví jachtaři včetně těch, kteří startují ve Vendée Globe. Jediná chyba v tomto závodě znamená propad do hloubi startovního pole.

Rolex Fastnet Race od 5. do 12. Srpna 2017

600nm ve dvojici, z Anglie kolem majáku Fastnet v Irském moři. Stovky lodí různých kategorií na startu legendárního závodu.

Tour de Bretagne (ve dvojici) / od 24. srpna do 3. září 2017

Závod je složen ze 4 etap a jede se ve dvojici. Každá etapa trvá noc a den a následují velmi rychle po sobě. I ve dvojici je výsledkem velmi rychle nakumulovaná únava. Při této regatě je možnost vzít ssebou na palubu zkušeného jachtaře, který není ze třídy Figaro.

Průběžné informace od Milana o sezóně 2017

http://youtube.com/user/milankolacek/videos

milankolacek.eu/

ift.tt/2mLTuOq

by Team HEBE 4 and admin

from Sailing & Yachting – Yacht Boat News | Yacht News & Events ift.tt/2ncS7Lp
via IFTTT

The post Milan Koláček na La Solitaire 2017 appeared first on YachtAweigh.



from WordPress http://ift.tt/2mLUIsO
via Yacht Vacation Rentals

No comments:

Post a Comment